Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Par i konst intar konsthallen i Klippan

Oväntade möten mellan djur och människa när Ulf och Jill Ekberg ställer ut tillsammans.

KeramikBild: Pressbilder Ulf och Jill Ekberg
I en gemensam ateljé på Bjärehalvön arbetar makarna Jill och Ulf Ekberg sedan över 30 år tillbaka.
I Klippans konsthall visar keramikern Jill Ekberg flera ringlade krukor, med dekor inspirerad av klassiska mönster, eller blad och insekter från naturen. ”Det har funnits med sen 90-talet då barnen var små och gjorde mig uppmärksam på den lilla världen i den stora” skriver hon i sin presentation av utställningen.
Redan som barn upptäckte Ulf Ekberg konsten som ett sätt att förhålla sig till omvärlden. Därför utvecklas den ständigt i en ny riktning.Bild: Pressbild Ulf Ekberg
Ulf Ekberg har varit verksam som konstnär i många år, men också som lärare på estetprogrammet på Klippans gymnasieskola. I konsthallen visar han måleri i akryl och stengods med motiv som berör gränslandet mellan djur och människor, och vilka problem och möjligheter det skapar. Han uttrycker det så här: ”Oväntade möte ger nya dimensioner av förståelse för den komplexa värld vi lever i. Vi kan välja att inte se eller söka skydda. Men vi kan också välja att förstå och agera.”
Nu på lördag, 14 december, bjuder Klippans konstförening och kommunen in till vernissage i Klippans konsthall mellan klockan 13 och 15. Utställningen pågår sedan till 19 januari nästa år.
Konsthallen ligger intill huvudbiblioteket, Storgatan 9, och följer bibliotekets öppettider. Fri entré.
Jill Ekberg arbetar ibland med den gamla bränningstekniken raku, men gör även bruksgods med fokus på unika föremål.Bild: Pressbild Jill Ekberg
Gå till toppen