Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SMHI lämnar Malmö och Sundsvall

SMHI:s verksamhet i Malmö flyttas till Göteborg, samtidigt som verksamheten i Sundsvall flyttar till Norrköping och Uppsala. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
SMHI:s kontor i Malmö och Sundsvall läggs ner nästa år, när verksamheten ska koncentreras till färre orter.
För radiolyssnare blir skillnaden att de kan komma att få höra andra meteorologer i sändningarna, rapporterar P4 Blekinge.
Ingen personal sägs upp i nuläget, utan de anställda i Malmö och Sundsvall erbjuds anställning i Göteborg respektive Uppsala/Norrköping, men det är ännu oklart om alla är beredda att flytta. Totalt berörs cirka 20 anställda.
– Det är ingen rationalisering, vi ska inte bli färre, säger ställföreträdande generaldirektör Bodil Aarhus Andræ till TT.
SMHI är en statlig myndighet som sorterar under miljödepartementet. Uppdraget är att vara ett expertorgan inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi.
Gå till toppen