Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Talangen lämnar OV efter säsongen: ”Dags att testa någonting nytt”

Oskar Joelsson väljer att lämna OV Helsingborg efter den här säsongen. Ny klubb: Redbergslids IK.
– Jag vill ta ett steg till vidare i livet, säger han.

Oskar Joelsson.Bild: AVDO BILKANOVIC
OV Helsingborgs stortalang Oskar Joelsson kommer inte att spela kvar i klubben nästa säsong. Det beskedet kom redan under fredagen, mitt under pågående säsong. När HD-sporten når 19-åringen motiverar han sitt beslut.
– Jag har varit i OV i väldigt många år och känner att det var dags att testa någonting nytt. Jag vill kombinera handbollen med plugg och ta ett steg till vidare i livet, säger Oskar Joelsson.
Ny klubb är klar – Oskar Joelsson kommer att flytta till Göteborg och spela för anrika Redbergslids IK.
– RIK har producerat många talanger som kommit vidare utomlands. Det har tilltalat mig mycket.
Mycket återstår av den här säsongen och löftet försäkrar att tankarna ska vara i OV Helsingborg så länge han spelar i klubben.
– Det är bara att köra vidare som innan. Så länge jag tillhör OV är det självklart att jag gör vad jag kan för att vinna matcher här. Även när jag lämnat betyder klubben mycket, jag har spelat i OV sedan jag var tio år.
OV-sportchefen Filip Karlsson kommenterar det faktum att Oskar Joelsson valt att flytta vidare så här i ett pressmeddelande:
– Vi tycker så klart att det är trist att redan i detta skede behöva ge besked om att vi tappar en av våra spelare och har gjort vårt yttersta för att behålla Oskar. Vi menar att vi har gett Oskar ett kontraktsförslag med attraktivt innehåll men får tyvärr konstatera att han uppenbarligen har fått ett bättre erbjudande.
Gå till toppen