Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

80 hundar omhändertagna – uppfödare fälls

En hunduppfödare i Västerbotten har fällts för djurplågeri. 80 hundar omhändertogs efter en inspektion på kenneln i fjol. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
En hunduppfödare i Västerbotten har fällts för djurplågeri. Vid en inspektion på kenneln förra året upptäcktes stora brister och det slutade med att 80 hundar omhändertogs.
”Det var en karg miljö för hundarna, de hade inget liggskydd utan låg på betonggolv i en kall miljö i sitt eget kiss och bajs”, har en veterinär berättat i polisförhör.
Hunduppfödaren döms nu mot sitt nekande till villkorlig dom, skriver Folkbladet och Västerbottens-Kuriren. Tingsrätten anser att eftersom uppfödaren förlorat kennelverksamheten och dessutom har fått en skuld till staten på 2,6 miljoner kronor på grund av omhändertagandet av hundarna, behöver denne inte betala några böter.
Gå till toppen