Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Berusad pappa hotade att döda

Den berusade pappan viftade med bollträ och hotade att döda sonens morfar.

Dramat utspelade sig i en mindre ort i Landskrona kommun i augusti. Mannen är separerad från sonens mamma och den aktuella helgen var det tänkt att pojken skulle bo hos honom.
Mannen, i 40-årsåldern, har sedan flera år haft problem med sitt alkoholmissbruk men hade för vana att hålla sig nykter när pojken var hos honom.
Den här helgen lyckades han inte utan började dricka alkohol på lördagseftermiddagen.
Pojken har berättat att pappan somnade och när han vaknade var han helt ”psycho”. Plötsligt sade pappan att han skulle döda pojkens morfar.
Pojken hörde sedan hur pappan ringde hans mamma för att hon skulle komma och hämta sonen.
Sedan tog mannen fram ett bollträ och svingade det så att det nästan träffade pojken. Pojken såg sedan morfaderns bil utanför fönstret och skyndade ut. I bilen satt också mamman, hon drog snabbt in pojken i bilen.
Pappan hade då rusat ut mot bilen, varit hotfull och kastat bollträet efter bilen.
Mannen åtalades under hösten för olaga hot.
Morfadern har i förhör berättat mannen varit mycket hotfull vid tillfället. Dessutom att han mycket väl hade kunnat skada de tre.
Lunds tingsrätt dömer mannen för olaga hot. Straffet blir skyddstillsyn och han ska också genomgå behandling för sitt alkoholmissbruk.
Mannen är tidigare dömd till fängelse för att ha misshandlat och ofredat pojkens mamma
Gå till toppen