Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hägg om cancerbeskedet: ”Spela för Oskar”

Dagen efter beskedet att Oskar Lindblom drabbats av cancer ska NHL-laget Philadelphia spela match. Lagkamraterna har påverkats i sina förberedelser inför nattens bortamöte med Minnesota.
– Hockey är inte ens värt att prata om just nu. Men vi kommer att spela för Oskar, säger Robert Hägg till Expressen.

Philadelphias Robert Hägg, mitten, är en av alla som visar sitt stöd till Oskar Lindblom, höger. Här tillsammans i en NHL-match tidigare i år. Arkivbild.Bild: Kathy Willens/AP/TT
Ishockeyvärlden visar ett enormt stöd för Philadelphias svenske forward Oskar Lindblom. 23-åringen från Gävle som har drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer som oftast drabbar barn och unga.
Samtidigt förbereder sig lagkamraterna i NHL-klubben för att spela match borta mot Minnesota i natt svensk tid. Philadelphia meddelade beskedet kring Lindbloms sjukdom när lagets spelare var på väg till matchen i staden Saint Paul.
– Klart att det kom som en chock för oss alla. Det är så overkligt, jag har känt Oskar sedan jag var 16 år, så det är jobbigt just nu, säger svenske backen Robert Hägg till Expressen.
Förutom att spela med varandra till vardags i Nordamerika har Lindblom och Hägg även spelat VM, tidigare i år, och JVM, för fem år sedan, tillsammans. 24-årige Hägg hoppas att hans väns behandling och återhämtning ska gå bra.
– Vi hoppas alla att skiten ska försvinna och vi vet att Oskar kommer att få bästa tänkbara vård i en bra miljö med väldigt duktiga doktorer. Det kommer Philadelphia Flyers att se till. Det ska bara gå bra nu, säger Robert Hägg.
Oskar Lindblom har gjort 18 poäng, elva mål och sju assist, på 30 NHL-matcher den här säsongen. Han spelade inte i 1–3-förlusten borta mot Colorado i onsdags, ett par dagar före klubben gav beskedet om hans sjukdom.
I ett uttalande skriver Philadelphia att klubben, av respekt för Lindblom och hans familj, inte kommer att ge några ytterligare kommentarer. Klubben vädjar även att svensken lämnas i fred en tid framöver.
Gå till toppen