Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högg med kniv mot ansiktet

Mannen dödshotade två personer med kniv och högg en av dem i läppen. Nu åtalas en 22-årig Landskronabo misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot.

Kniven som användes vid attacken i början av november. (Bild från förundersökningen)
Det var i början av november som det utbröt tumult i ett trapphus i centrala Landskrona. En 23-årig Landskronabo gick in genom porten tillsammans med sin flickvän.
Han blev då attackerad av två jämnåriga män i skyddsväst.
En av dem angrep honom med kniv. Han högg mot ansiktet så att det gick hål i läppen, innan kniven stötte i mannens tänder.
Polis larmades och grep en 22-årig man i hans lägenhet. Här hittades kniven och mannen greps, misstänkt för misshandel och olaga hot. Han ska även ha dödshotat en 40-årig man, släkt med offret.
23-åringen har i förhör berättat att han i augusti befann sig i närheten av en skottlossning på Öster. Han tror att det var därför som killen ville skada honom.
22-åringen har suttit häktad sedan misshandeln. I förhör har han nekat till alla anklagelser. Åklagaren har med stöd av vittnesmål och offrens berättelser, åtalat mannen för grov misshandel och grovt olaga hot.
Datum för rättegång är inte bestämt.
Läs också Ung man gripen efter misshandel i Landskrona
Gå till toppen