Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nio soldater dödade i infiltrationsattack

Nio afghanska armésoldater har dödats i en insiderattack i provinsen Ghazni sydväst om huvudstaden Kabul.
Nio afghanska armésoldater har dödats i en insiderattack i provinsen Ghazni sydväst om huvudstaden Kabul. Enligt vad försvarsdepartementet skriver på Twitter dödades soldaterna sent på fredagskvällen av talibaner som infiltrerat arméförbandet och fanns i dess led.
Talibanerna hävdar att de tagit över en ”fiendebas” och dödat tiotals motståndare. Försvarsdepartementet förnekar en uppgift från en medlem av Ghaznis provinsråd om att 23 soldater dödats.
Infiltrering har använts många gånger tidigare och är bara en av alla risker som regeringsstyrkorna och deras utländska allierade står inför i landet.
I juli dödade en afghansk soldat en inflytelserik afghansk överste i Ghazni, och i slutet av samma månad dödade en annan afghansk soldat två amerikanska militärer på en bas i Khandaharprovinsen.
Gå till toppen