Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öppet rådhus i julens tecken

En gång i månaden öppnas rådhusets portar för allmänheten. På lördagen välkomnades besökarna av tomten och hans nissar.

Tomten hälsade alla välkomna till rådhuset.Bild: Sven-Erik Svensson
Sista lördagen i varje månad är det öppet rådhus Helsingborg. Projektet, som började började lite försiktigt i våras, har med tiden utvecklats till rena publiksuccén.
– Vi hoppade på runt 200 besökare men vi har räknat in betydligt fler än så, ibland närmare 700. Senast det var öppet hus, med Halloweentema, kom det 600 besökare. säger servicekoordinatorn Susanne Söderlund.
Då som nu guidade Carl Sköld bland porträtt av konsuler och pampiga sessionssalar, och berättade om rådhusets historia.
– Jag studerar historia i Lund, så att vara guide här i rådhuset blir som praktisk tillämpning, det är väldigt trevligt, säger Carl Sköld.
Historiestudenten Carl Sköld visade prov på sina kunskaper när han guidade Lena och Christian Stigborg och andra besökare.Bild: Sven-Erik Svensson
Lena och Christian Stigborg var två av besökarna som tittade in i rådhuset under dagen.
– Egentligen letade vi efter ett Luciatåg att titta på men hittade inget. Men så upptäckte vi detta evenemang som passade bra eftersom vi ändå ska äta julbord i Helsingborg idag, säger Lena Stigborg.
Vid entrén hälsade jultomten alla välkomna och en trappa upp bjöd tomtenissarna Nino Bursic och Konrad Söderlund på pepparkakor och anat julgodis.
Konrad har viss erfarenhet av öppet hus-uppdraget sedan tidigare.
– Jag var här på Halloween också, säger han.
Rådhusets tomtenissar Nino Bursic och Konrad Söderlund.Bild: Sven-Erik Svensson
I trappan bjöd rådhusklockaren Mikael Kanarva på julig musikalisk underhållning. Förutom att styra upp lite av varje samlade Susanne Söderlund in alla barns önskelistor.
– Listorna ska vi såklart skicka till tomten, lovar Susanne Söderlund.
Den 25 januari är det dags för nästa års fösta öppet rådhus med guidad vandring.
Gå till toppen