Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shiamuslimer drabbade samman med polis

Kravallpolis i Libanons huvudstad Beirut fick smällare kastade mot sig i centrala Beirut på lördagen.Bild: Hussein Malla/AP/TT
Unga anhängare till de shiamuslimska rörelserna Hizbollah och Amal i Libanon drabbade samman mot kravallpolis i huvudstad Beirut på lördagen. Det inträffade när ungdomarna försökte ta sig till ett torg där regimkritiska demonstranter håller till och som anhängare till Amal och det Iranstödda Hizbollah attackerat flera gånger tidigare.
I ett tv-sänt anförande uppmanade Hizbollahledaren Hassan Nasrallah sina anhängare att vara tålmodiga.
I mitten av oktober lanserade premiärminister Saad al-Hariri skatte- och avgiftshöjningar för att hantera landets ekonomiska kris, men efter knappt två veckor av stora demonstrationer tvingades han avgå.
Sedan dess har flera försök att bilda regering misslyckats.
Libanon är en komplicerad mix av olika religiöst och etniskt grundade politiska krafter, och både Amal och Hizbollah ingick i al-Hariris regering.
På fredagen sade Nasrallah att alla partier i landet måste ingå i en ny regering.
Gå till toppen