Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dom mot Sudandiktator väcker förhoppningar

Sudans störtade diktator Omar al-Bashir har dömts till två års fängelse. Stora utmaningar väntar den nya övergångsregeringen som redan har ifrågasatts av människorättsgrupper. Allt inför ögonen på en befolkning med höjda krav på sina ledare.

Abdel Fattah al-Burhan, militären som leder Sudans övergångsregering efter tidigare diktatorn Omar al-Bashir, har redan tampats med anklagelser om massakrer mot civila och illegitim nedsläckning av internet.Bild: Hussein Malla/AP
Omar al-Bashir avsattes av militären den 11 april i år, efter månader av gatudemonstrationer som utlösts av en krisartad ekonomi i landet, Afrikas till ytan tredje största. Nu har en domstol i huvudstaden Khartum dömt den förre ledaren, mot dennes nekande, till två års fängelse för korruption och penningtvätt. Ett straff som al-Bashir väntas avtjäna i en form av rehabiliteringscenter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen