Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige till VM-final efter rysare mot Finland

Drömmen om det sjunde raka VM-guldet lever för Sverige. Detta efter att övervunnit ett svårbesegrat Finland i semifinalen med 5–4. – Det betyder jättemycket, det är det här vi håller på för, säger Moa Tschöp till Kanal 9.

Sverige är vidare till VM-finalen i innebandy i Schweiz. Arkivbild.Bild: Per Edlund, Svenskinnebandy
De två bästa innebandylagen i världen ställdes emot varandra i lördagens semifinal i Neuchatel, Schweiz. Och trots en rysarjämn och för mästerskapet målsnål match lever det svenska hoppet om ett VM-guld kvar.
Huvudpersonen i dramat blev Emelie Wibron, som inledde målskyttet för Sverige i den första perioden och som satte det avgörande målet med drygt halva sista perioden spelad.
Men spelet böljade. I den andra perioden fick världsmästarna fick inte riktigt till spelet och Finland, som saknade sin toppspelare Vera Kauppi, presterade på en nivå värdig att även de ta sig vidare till VM-final. Tre mål vardera fick de dock med sig – ett signerat av Kais Moras stjärnback My Kippilä som är tillbaka efter en knäskada – och i början av den sista perioden kvitterade Finland till 4–4.
Men där blev Wibrons mål bara någon minut senare avgörande och svenskorna knep segern med 5–4.
– Det betyder jättemycket, det är det här vi håller på för. Vi kämpar stenhårt dag ut och dag in för att komma till de här matcherna, säger Moa Tschöp till Kanal 9.
Det var senast 2009 som Finland och Sverige möttes i en semifinal i innebandy-VM – de fyra senaste åren har de gjort upp om guldet i finalen. Finland har under den perioden bara fått nöja sig med silver, och efter dagens semifinal är det ett brons de som bäst kan få med sig.
I söndagens VM-final väntar värdnationen Schweiz efter en dramatisk semifinal mot Tjeckien, som slutade 7–6 till schweizarna.
Gå till toppen