Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allsvensk klubb jagar BoIS-talangen

Elfsborg förhandlar med Landskrona BoIS om att köpa Jacob Ondrejka, enligt uppgifter till HD.

Jacob Ondrejka i superettankvalet mot Öster.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Landskrona BoIS riskerar att tappa en av sina största talanger på senare år. Enligt uppgifter till HD förhandlar Elfsborg, den gångna säsongen tabellåtta i allsvenskan, med BoIS om att lösa Jacob Ondrejka.
I mitten av november gjorde 17-åringen två träningar med IFK Göteborg och i slutet av november besökte han, enligt uppgifter till HD, Elfsborg. Boråsklubben ska ligga längst fram i intressekön.
Den 7 november skrev Fotbollskanalen att Göteborg och Elfsborg är ute efter Jacob Ondrejka.
– Jag kan bekräfta att både Göteborg och Elfsborg har visat intresse, men i övrigt vill jag inte kommentera något, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
Har BoIS fått något bud?
– Inga kommentarer.
Läs också BoIS-tränaren om uppvaktningen: "De förtjänar det"
När vi konfronterar Daniel Stålhammar, fotbollsansvarig i BoIS styrelse, med våra uppgifter säger han:
– Där ser man. Det finns intresse för Jacob, så är det definitivt. Men jag vill inte specifikt kommentera om vi förhandlar med den ena eller den andra klubben.
Kan du säga om ni förhandlar med någon klubb?
– Nej, det vill jag inte göra i dagsläget.
Läs också BoIS-talangens tuffa höst: "Får respektera det"
Inför den gångna säsongen blev Jacob Ondrejka uppflyttad till Landskrona BoIS A-lag och under våren gjorde ytterforwarden succé innan han fick betydligt mindre speltid under hösten.
I september debuterade han i ungdomslandslaget och i Ettan gjorde han ett mål på 23 matcher, varav fjorton från start. I superettankvalet mot Öster hoppade han in i hemmamatchen.
– Jacob har kontrakt med oss i ytterligare två år, sen förstår vi vår plats i näringskedjan. Vi har inte som ambition att stoppa någon spelare som vill ta nästa steg, samtidigt måste vi naturligtvis ta till vara på våra egna intressen, säger Daniel Stålhammar.
– Är någon klubb intresserad och vi kan hitta lösningar sätter vi inte käppar i hjulet. Absolut inte.
Läs också BoIS-talangen om HIF-ryktet: ”Jag vet ingenting om det”
Tidigare har Kvällsposten skrivit att HIF är ute efter en annan ung ytterforward från BoIS, Kevin Jensen, och även mittbacken Patrick Nwadike har kopplats samman med allsvenska klubbar.
När vi frågar Daniel Stålhammar om det finns intresse för fler spelare än Jacob Ondrejka säger han:
– Det har funnits intresse och lite förfrågningar på andra håll också, så är det. Som jag har sagt tidigare: det är inte så konstigt med tanke på hur killarna presterade 2019. Jag förstår att det finns intresse för en del av våra spelare.
Vi har utan framgång försökt få tag på Jacob Ondrejka.
Gå till toppen