Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bensinmack i Höganäs rånad

Två delvis maskerade rånare slog till mot Kulla café på måndagsmorgonen. Bytet blev dagskassan.

Kulla Café vid Långarödsvägen och Kullagymnasiet rånades strax före 09.15 på måndagsmorgonen. Två rånare slog till och kom över dagskassan.Bild: Anders Malmberg
Polisen larmades strax efter klockan 09 till ett rån mot bensinmacken och kaféet i korsningen Långarödsvägen och väg 111 i Höganäs. Enligt polisen är det två rånare som agerat. Om de använt någon form av vapen är oklart.
– Men de får med sig dagskassan, säger yttre befäl Anders Jönsson.
Rån mot Kulla Café vid Långarödsvägen och KullagymnasietBild: Anders Malmberg
Rånarna var delvis maskerad och befann sig relativt länge i kaféet där en ensam expedit arbetade.
– De är där i 20 minuter.
Rån mot Kulla Café vid Långarödsvägen och KullagymnasietBild: Anders Malmberg
Troligen har de lämnat i bil efter rånet.
– Vi har diffusa uppgifter om en bil som lämnat i oklar riktning, säger Anders Jönsson.
Expediten blev inte skadad i samband med rånet, men uppges ha blivit chockad.
När polisen kom till platsen spärrade man av och inledde förhör med personal och eventuella vittnen till händelsen. Just nu är genomgång av övervakningsfilmen det hetaste spåret.
– Vi undersöker om vi kan identifiera de här två personerna. Det känns som den bästa möjligheten just nu, säger Anders Jönsson.
Rån mot Kulla Café vid Långarödsvägen och KullagymnasietBild: Anders Malmberg
Vid 11-tiden var man klara på platsen. Man hade då gjort teknisk undersökning och letat efter misstänkta i närområdet. Men utan framgång. Än så länge har ingen gripits som misstänkt.
– Om man sett något av detta kan man med fördel höra av sig till polisen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressansvarig på polisen i NV-Skåne.
Gå till toppen