Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Missförstånd eller bara okunnighet?

”Till skillnad från S tar vi ansvar för Landskronas ekonomi”, skriver Stefan Olsson (SD).

Vi Sverigedemokrater är eniga med Jonas Esbjörnsson på en punkt: Våra äldre förtjänar ett gott liv.
Men till skillnad från S tar vi ansvar för Landskronas ekonomi. Vi vet att staden, liksom de flesta andra kommuner, måste spara pengar, och detta berör alla nämnder. SD lade därför ett förslag som innebar en mindre besparing än Treklöverns budgetförslag för omsorgen.
Om Jonas läst hade läst hela vårt budgetförslag i stället bara för bara den sista raden, hade du kunnat konstatera att vi ville placera 6,9 miljoner kronor under kommunstyrelsen för att KS skulle kunna styra pengar till förvaltningar med ekonomiska problem, t ex omsorgsförvaltningen. Det är betydligt bättre ekonomisk politik än att öronmärka varje krona.
Vi ville dessutom inte effektivisera lika mycket som treklövern inom individ- och familjeförvaltningen, men det hade S inga problem med att göra. Är inte de socialt utsatta i Landskrona lika mycket värda för Jonas Esbjörnsson?
När inte vårt eget förslag gick igenom lade vi ner våra röster och reserverade oss mot den antagna budgeten, vilket är det normala beteendet i både riksdag och kommunfullmäktige. Jag är mycket förvånad över att ett f.d socialdemokratiskt kommunalråd inte känner till detta.
Jag vill också gärna upplysa Jonas Esbjörnsson om, att det inte spelat någon roll om vi till äventyrs stöttat S-förslaget. Treklövern hade ändå vunnit omröstningen med siffrorna 26-25 på grund av en politisk vilde som gått över till Moderaterna och som behållit sin plats i fullmäktige och därmed satt demokratin ur spel. Är det också en nyhet för Jonas Esbjörnsson?
Stefan Olsson, kommunalråd (SD)
Gå till toppen