Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rakel Chukri: Våldtäktsanklagade Weinstein utropar sig till feministisk pionjär i ny intervju

Den gamle filmmogulen försöker återupprätta sitt rykte genom att påminna om hur han har hjälpt kvinnor som Gwyneth Paltrow. Det är inte förvånande att Weinstein oblygt gråter ut eftersom han i åratal kunde komma undan allt, skriver Rakel Chukri.

Harvey Weinstein den 11 december på väg till en domstolsförhandling. I helgen talade han ut i New York Post efter att ha varit tyst i offentligheten i över ett år.Bild: AP Photo/Mark Lennihan
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Är Harvey Weinstein – anklagad för otaliga våldtäkter – kapabel att känna ånger? Uppenbarligen inte. I en uppmärksammad intervju i New York Post gnäller den forne filmmogulen, som hävdar sin oskuld, över att hans rykte har förstörts. ”Om man minns vem jag var så ifrågasätter man kanske en del av detta”, säger Weinstein. Med detta syftar han på att över åttio kvinnor har anklagat honom för sexuella trakasserier eller övergrepp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen