Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter värvningarna – högre förväntningar på Råå

Efter ett rörigt år tar Råå ett omtag. Division 3-laget har säkrat flera prestigevärvningar.

Elias Johansson, längst uppe till vänster, Hampus Agerström, längst nere till vänster, och Jonatan Olsson, till höger.Bild: Niclas Jönsson Mathilda Ahlberg Avdo Bilkanovic
Den gångna säsongen nådde Råå en sjätteplats som nykomling i division 3, men året kantades också av krissamtal och tränarbyten.
Nu bygger klubben något nytt. Två före detta BoIS-spelare har kommit in som tränare: Johnny Lundberg med huvudansvaret och Cheikh Sarr i en assisterande roll.
Och nyförvärven på spelarsidan sticker ut:
Jonatan Olsson. Hemvändande mittback som så sent som för tre år sedan spelade i allsvenskan för HIF och de två senaste säsongerna har spelat i Ettan för Eskilsminne.
Hampus Agerström. Ses främst som innermittfältare men kan spela på andra positioner. Kom fram i HIF Akademis division 2-lag innan han tillbringade några år på college. Sommaren 2018 kom han tillbaka till Sverige och skrev på för Ängelholm. I år spelade han i Högaborg.
Mathias Holtenäs. Mittback med fyra raka seniorsäsonger i Eskilsminne i ryggen. Har spelat i Ettan och division 2.
Läs också Höganäs utklassade Råå – som ska ha krismöte
Filiph Bodenäs. Målvakt som också ansluter från Eskilsminne, där han agerade reservmålvakt. Har även ett förflutet i Hittarp. Var aktuell för Ängelholm och Högaborg innan han skrev på för Råå.
Elias Johansson. Allroundkunnig, kan spela ytterback och på mittfältet. Kommer närmast från Ängelholm där han hade en hel del skadeproblem. Innan han kom till Ängelholm i Ettan var han lagkapten i BW90:s division 2-lag.
Mikael Berglund Bengtsson. Kan också spela i backlinjen och på mittfältet. Fostrad i HIF, gjorde sedan sex säsonger i Eskilsminne innan han blev klar för Ängelholm inför den gångna säsongen. I somras hamnade han i Hittarp.
Rasmus Gaspar Nilsson. Yttermittfältare som har ett förflutet i Landskrona BoIS ungdomsverksamhet. Kommer närmast från Fortuna i division 4.
Läs också BoIS-profil tar över Råå
Filip Larsson. Forward som kommer från division 5-laget Harlösa, där han gjorde tio mål på nitton seriematcher den gångna säsongen. Fostrad i Landskrona BoIS där han har haft både Johnny Lundberg och Cheikh Sarr som tränare.
– Det har varit en intensiv månad på alla sätt och vis, säger Johnny Lundberg. Vi har jobbat hårt för att få in de här spelarna. Det har blivit en framgång än så länge, sen ska vi bygga laget efterhand också. Men klart att vi är nöjda med nyförvärven, vi har valt ut karaktärer som verkligen vill vara i Råå.
Förväntningarna skruvas upp nu.
– Ja, så är det säkert. Men fotboll är en speciell idrott, man kan inte köpa sig till framgång som man säger högre upp i seriesammanhangen. Därför har vi varit tydliga med att plocka in bra spelare men med bra karaktär, som verkligen vill någonting och kan dra sitt strå till stacken och även göra så att de yngre blir bättre.
Är värvningsbutiken stängd nu?
– Den är inte stängd. Vi har fått in väldigt bra spelare i backlinjen och på mittfältet. Vi tittar framåt. Vi har två namn på tapeten som vi funderar på.
– Kan vi få in en forward till sätter det lite mer konkurrens och tryck på de som är i den befintliga truppen.
Vi är bara i mitten av december, men kan du redan nu prata om vad ni siktar på nästa år?
– På sikt handlar det om att utbilda spelare och bygga en riktigt bra förening och ett tryck på att man verkligen vill söka sig till Råå. Man ska vilja till Råå för att utvecklas. Klubben satsar på att utbilda spelare för att sedan skicka vidare, vi stoppar inte någon.
Fyra spelare har lämnat Råå för seriekonkurrenten Högaborg: målvakten Marcus Werner, ytterbacken Rozbeh Kazemi, mittfältaren Ahmed Abed och forwarden Debatik Elezaj. Fler spelare är på väg bort.
Gå till toppen