Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommuner larmar om dumpning av utsatta

Hultsfred skyller på Täby och Kramfors anklagar Solna – nu vittnar många av landets kommuner om hur människor utan egen försörjning och bostad hänvisas till gles- och landsbygd. Men storstadskommuner som pekas ut som ansvariga för ”social dumpning” slår ifrån sig.

Uppgivenhet i glesbygden: Kommunalråd Jan Sahlén (S) i Kramfors är övertygad om att människor dumpats i den västernorrländska kommunen. Här har man kartlagt situationen och har en lista med i dagsläget 57 individer – i totalt 18 hushåll – som efter att ha fått hjälp att flytta dit hört av sig för att få hjälp av kommunens socialtjänst.Bild: Mats Andersson / TT
– Jag vänder mig mot beskrivningen att vi skickar någon någonstans, säger Lars Rådén (M), Solnas kommunalråd med ansvar för arbete och integration.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen