Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Laurin slutar som släktforskarbas

Fem år får räcka. Nu slutar Thomas Laurin som släktforskarbas i Helsingborg.

Thomas Laurin slutar som ordförande i Helsingborgs släktforskare- och bygdeförening efter fem år.Bild: Roland Classon
Thomas Laurin avgår som ordförande i Helsingborgs släktforskare- och bygdeförening efter fem år.
– Det har varit en mycket fin och trevlig tid, men jag tycker helt enkelt att en ordförande inte ska sitta mer än fem år. Det behövs nya idéer och verksamheten behöver förnyas, säger Thomas Laurin.
Släktforskarföreningen i Helsingborg har omkring 600 medlemmar.
– Vi har aldrig varit så många, vilket är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet. Dessutom är föreningens ekonomi stark. Vi ser en ljus framtid för släktforskningen. Jag är tacksam över att ha fått leda den här aktiva föreningen tillsammans med alla kompetenta styrelseledamöter, säger Thomas.
Nu laddar släktforskarföreningen i Helsingborg om.
Årsmötet, då Thomas Laurin slutar som bas, hålls den 10 mars. Då presenteras också den nye ordföranden och den nya styrelsen.
– Nuvarande verksamhet är bra, men vi behöver komplettera med program som erbjuder samvaro, tanke- och kunskapsutbyte, att helt enkelt ha roligt. Vi behöver fler aktiviteter som innebär fler personliga möten medlemmar emellan, säger Thomas Laurin.
Thomas Laurin, 74, som är född och uppvuxen i Landskrona, är ingenjör och har arbetat inom stålindustrin. Han har varit bosatt i bland annat Avesta och Västerås innan familjen flyttade till Helsingborg för 25 år sedan.
Släktforskarföreningen i Helsingborg har sin föreningslokal i Stadsarkivet på Västra Sandgatan 7 sedan tre år tillbaka.
Gå till toppen