Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Målvakten stannar i Eskils: "Sjukt bra utvecklingskurva"

Årets bäste Eskilsspelare har förlängt sitt kontrakt.
– Säsongen gav mig mycket, säger Pontus Löfvenmark.

Eskilsminnes målvakt Pontus Löfvenmark.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter en tids funderingar har målvakten Pontus Löfvenmark beslutat sig för att stanna i Eskilsminne. Dagen innan julafton skrev han på ett nytt ettårskontrakt.
– Jag har haft lite andra grejer på tapeten, superettan och sånt, men jag vill ge det en hel säsong till. Jag vet vad jag får av Eskilsminne och har trivts bra de åren jag har varit här, säger han.
När Eskilsminne var nykomling i Ettan säsongen 2018 fick Pontus Löfvenmark nöja sig med sju seriematcher. Då hade Emir Plakalo förstahandskarna.
I år landade Pontus Löfvenmark på 24 framträdanden i Ettan, men började säsongen på bänken då Malmö FF-lånet Mathias Nilsson fick förtroendet.
– Säsongen gav mig mycket. Jag spelade cupen, sen blev jag åsidosatt i de första fem matcherna. Det var skittradigt, jag tyckte inte det var rättvist för fem öre, säger han.
– Sen fick jag chansen och det gick bara uppåt. För min del blev det en sjukt bra utvecklingskurva. Jag räddade poäng och var avgörande i några matcher.
När Eskilsminne hade sin säsongsavslutning fick 23-åringen priset som årets spelare.
– Det är ett kul kvitto på att jag har gjort något bra. Det känns som ett bra tillfälle att bygga vidare på det här, säger han.
Gå till toppen