Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linnea fick fira sin första jul på sjukhus

För Mija Månsson och Oscar Polster blev julen inte vad de hade tänkt sig. De får fira den på neonatalavdelningen på Helsingborgs lasarett tillsammans med sin nyfödda Linnea. För att göra en påfrestande situation lite lättare finns det frivilliga krafter som kommer med julmat.

Oscar Polsters och Mija Månssons dotter Linnea föddes den 6 december men på grund av komplikationer har de fått stanna på sjukhus och tvingas fira jul på neonatalavdelningen på Helsingborgs lasarett.Bild: Niklas Gustavsson
Det är julaftonsmorgon i lasarettskorridorerna och Annika och Henrik Rixtorp kånkar på Janssons, skinka, julgodis, must och allt annat som hör julbordet till. De har lagt timtal på att fixa julmat till de familjer med för tidigt födda barn som tvingas spendera julaftonen på neonatalavdelningen på Helsingborgs lasarett.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen