Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Helt huvudlöst och ogenomtänkt beslut”

Kommunanställd reagerar på att äldre endast ska få städat var tredje vecka av hemtjänsten.

Hånfullt är nog det första ordet som dyker upp i skallen när jag läser Ingemar Narheims ”Det blir inte så skitigt”– kommentar, det var det mest hånfulla jag läst på länge.
Men det är inte bara det som upprör, även kameror och digitalisering, Tänk ensamma äldre människor som sitter där och vars enda kontakt är just plinget på dörren just innan den öppnas av personal från hemtjänsten. När de äntligen får höra: ”Hej hur är det idag”. Tänk vad det betyder för dem.
Det är ett helt huvudlöst och ogenomtänkt beslut detta, hånfullt, hänsynslöst mot de äldre.
Sen digitalisering, finns det någon som helst undersökning som ger belägg för att de upp till 80 år har datorvana och kunnighet. Och överhuvudtaget innehar dator och smartphone, själv tror jag inte det.
Kliv ut i verkligheten istället för att gömma er i kommunhuset. Skall ni göra era besparingar så kan ni ju titta över ert bestånd av mellanchefer i stället, bara ett tips.

Mångårig kommunanställd

Gå till toppen