Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Turistsamarbete mellan Rönne å-kommuner får EU-pengar

Rönne å-kommunerna vill utveckla området kring vattendraget som turistmål med visionen att bli Skandinaviens självklara laxfiskedestination. Nu har projektet beviljats Leader-pengar.

1,7 miljoner kronor får samarbetet mellan Ängelholm, Åstorp, Klippan, Höör, Eslöv och Hörby för en förstudie om naturturism kring Rönne å och Ringsjöarna.
Bidraget kommer från EU:s stödprogram Leader och det enda som återstår innan pengarna betalas ut är ett slutligt godkännande från Jordbruksverket.
Ängelholms kommun är ansvariga och arbetet med förstudien ska pågå fram till mars 2022. Förstudien kommer bland annat att kartlägga lämpliga och attraktiva platser för fiske- och friluftsliv.
Målet är att Rönne å och Ringsjöarna år 2030 ska vara en självklar destination för laxfiske i Skandinavien. Arbetet med naturturismen är ett arbete som sker parallellt med det naturvårdsprojekt som Klippans kommun driver där de tre kraftverken på ån ska rivas ut för att skapa fri väg för vandrande fisk.
Gå till toppen