Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunna kvinnans mobiltelefon beslagtagen

Det intensiva sökandet fortsätter för att finna den kvinna som försvann i Landskrona sent på julafton. Hon misstänks ha utsatts för människorov. Hennes mobiltelefon har kunnat tas i beslag och ska analyseras. Under lördagen användes både dykare och drönare för att söka i området kring Skeppsbrokajen.

Kustbevakningen scannar under fredagseftermiddag av botten i hamnen med hjälp av en sonar. ”Vi söker efter föremål på botten”, säger Daniel Nilsson, vakthavande befäl på Kustbevakningen.Bild: Mikael Brandt
Under lördagen fortsätter sökandet efter den 43-åriga kvinna som varit försvunnen i Landskrona sedan julaftonskvällen. Kustbevakningen fortsätter det sökande i vattnen vid Skeppsbrokajen som inleddes under fredagen.
Då gick polisen ut med att de misstänker att den försvunna kvinnan har utsatts för brott. Detta efter att nya omständigheter framkommit.
På lördagen gick polisen också ut med att de gjort vissa beslag, bland annat kvinnans mobiltelefon.
– Vi kommer att göra en IT-analys av innehållet. Bilder, meddelanden och samtalsloggar kommer att kontrolleras, säger Katarina Rusin, presstalsesperson för polisen region syd.
Var hittades mobilen?
– Vi har mobilen i beslag i detta nu. Det har skett här i dagarna, sedan hon anmäldes försvunnen.
Katarina Rusin vill däremot inte säga när, hur eller var mobilen hittades.
Kustbevakningens sökande pågår i hamnbassängen vid Skeppsbrokajen, där botten söks av med hjälp av en sonar, ett slags ekolod.
– Vi scannar av botten i det område som polisen har pekat ut. Det kan vara strömt i en hamn och bli ganska stora områden som måste undersökas. Det kommer att bli något dyk under kvällen, sa Daniel Nilsson, vakthavande befäl på Kustbevakningens ledningscentral i Göteborg, på fredagen.
Det är området kring Ventrafikens kajplats som är aktuell. Senare på fredagen kom en dykgrupp med tre personer för att undersöka vattnet.
Strax innan klockan 21 på fredagskvällen avbröt Kustbevakningen sitt sökande för kvällen.
– Man har inte hittat någonting idag. Men vi kommer att fortsätta att leta under lördagen, säger Daniel Nilsson.
Brottsrubriceringen är för närvarande människorov.
– Omständigheter kring fallet har gjort att vi inte har hittat något som tyder på ett frivilligt försvinnande i nuläget, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen, till TT.
Rubriceringen kan dock komma att förändras.
– Vi har en brottsrubricering för att vi ska kunna använda våra verktyg, så att säga, säger Mattias Hedberg vid polisen i nordvästra Skåne.
Kvinnan, som är från Norge, var i sällskap med en man innan hon försvann. Polisen vill dock inte gå in på hur hennes relation med mannen såg ut, och det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.
Har ni kunnat identifiera mannen hon sågs med?
– Jag kan inte kommentera det, säger Katarina Rusin till TT.
Senast kvinnan sågs var vid Skeppsbrokajen. Det är också i vattnet där som de dykningar som ska göras under fredagen kommer att koncentreras.
– Vi hör fortfarande personer. Vi har vittnen att förhöra och har material att arbeta med och att analysera, säger Mattias Hedberg.
Den 43-åriga kvinnan är 160–165 cm lång och har långt, mörkt hår. Vid försvinnandet var hon klädd i grå stickad tröja och svarta jeans med hål i ena benet.
Polisen vädjar efter tips från allmänheten, som uppmanas att höra av sig till 114 14 eller via polisens kontaktformulär med iakttagelser från platsen från 22-tiden på julafton och natten till juldagen.
– Tiden är en viktig faktor och därför vill vi att man hör av sig omedelbart om man vet något, säger Rusin.
Kustbevakningen assisterar polisen i sökningen i Landskrona hamn.Bild: Lisa Skeppstedt
Det är området vid Venbåtarna som är aktuellt för sökningen.Bild: Lisa Skeppstedt
Dykare kommer under fredagen att söka efter försvunna kvinnan i närheten av Skeppsbrokajen där båtarna till Ven lägger till. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Bild: Fredrik Johansson
Gå till toppen