Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera till sjukhus efter brand i Göteborg

En kraftig brand rasar på vinden till ett lägenhetshus i Tynnered i Göteborg. Flera personer har skadats efter att lågorna spridits från en balkong.

Det brinner i ett flerfamiljshus i Göteborg. Släckningsarbetet väntas pågå hela natten.Bild: Adam Ihse/TT
Strax före klockan 20 på lördagen började det brinna på balkongen till en lägenhet i huset med ett 80-tal boende. Räddningstjänsten lyckades släcka branden i själva lägenheten. Elden spred sig dock vidare till vinden och är fortfarande inte under kontroll.
Två yngre barn fanns i lägenheten där branden började, men klarade sig oskadda. Tre personer har förts till sjukhus med lindriga skador och en fjärde person har tagit sig till sjukhus på egen hand.
Räddningstjänsten räknar med att branden kommer att pågå under hela natten.
– Det är en vindssektion på cirka 80 meter som brinner. Det är inte släckt på långa vägar, men vi har fått effekt på det vi gör med skärsläckararbete och släckning från höjdfordon. Vi har också sågat av delar av taket, säger Jan Carlsson, stabschef vid räddningstjänsten i Göteborg.
Polisen har inlett en särskild händelse för att frigöra resurser till att hantera branden.
– Vi jobbar på och försöker begränsa så inga obehöriga kommer in, så räddningstjänst och ambulans får fritt svängrum för sitt arbete. Det är mycket slangar, mycket folk ute, det brinner och blir gnistregn som ökar risken för att elden sprider sig ytterligare, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.
Fem trappuppgångar har evakuerats.
– Sedan kommer vi att göra en ny bedömning om vi behöver göra ytterligare evakueringar framöver, säger Fuxborg.
Polisen vet ännu inte vad som orsakat branden.
Gå till toppen