Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt oroligt i Hongkong

Poliser och demonstranter drabbade samman i ett köpcentrum i Hongkong på lördagen.Bild: Lee Jin-Man/AP/TT
Oroligheterna fortsätter i Hongkong. Ett protestutbrott i Sheung Shui ledde till att polisen på lördagen använde pepparsprej och grep ett dussintal demonstranter i ett köpcentrum.
Protesten var avsedd att störa detaljhandeln. Över 100 demonstranter marscherade genom köpcentrumet med slagord som ”åk tillbaka till Kina” och ”befria Hongkong”. Tidigare i veckan har liknande protester mot kinesiska näringsidkare drabbat köpcentrum runt om i Hongkong.
I Sheung Shui, som ligger vid Hongkongs gräns mot Fastlandskina, kan handlare från fastlandet köpa tullfria varor som sedan säljs i Fastlandskina. Bland de tullfria varorna finns apoteksprodukter, kosmetika och livsmedel, som kinesiska näringsidkare köper in i stora mängder.
Julhelgen blev stökig i Hongkong. Pekingkritiska demonstranter möttes av polisens tårgas under juldagen. Det var ett avbrott i det relativa lugn som rått sedan lokalvalen tidigare i december. Då vann politiker som står nära proteströrelsen en förkrossande majoritet av platserna till de lokala församlingarna.
Gå till toppen