Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Firade sin 50-årsdag med att gripas för narkotikabrott

Några påsar med vitt pulver ramlade ur 50-åringens kavajficka, vilket fick en ordningsvakt på nattklubben att larma polis.

Födelsedagsfiraren tappade påsar med kokain på en nattklubb i Helsingborg.Bild: Elin Falkenström
Festkvällen, när helsingborgaren firade sin 50-årsdag på olika restauranger och nattklubbar i Helsingborg slutade med att han hamnade i polisens arrest. Det visade sig nämligen att det vita pulvret 50-åringen tappade var kokain.
När han satt i arresten gjorde polisen husrannsakan i hans lägenhet, där man hittade ammunition. Man såg också hans bilnycklar och bestämde sig för att kontrollera bilen. Där fann man mer kokain.
Bevisningen mot mannen var i det läget besvärande, dels tappade han kokain på nattklubben, dels fanns det mer av samma vara i hans bil. Och så var det ammunitionen.
Men 50-åringen nekade. I förhör sa han att någon sannolikt hade drogat honom och placerat kokain både i hans kavaj och bil. Samma person också skulle ha placerat ammunitionen i hans bostad.
Men han sa också att han inte ville nämna några namn.
Varken åklagare eller domstol trodde på honom, utan han fälldes för narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Straffet blev 100 timmars samhällstjänst.
Gå till toppen