Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marika Rasmusson: I väntan på brevsvaren som kan förändra allt

Jag har en syster. Med jämna mellanrum skickar hon en bild. En tid senare landar en annan, av samma skriande men samtidigt jublande art, i min mobil. Två olika och återkommande bilder, fast med liknande budskap. Alltid utan kommentarer, för sådana behövs inte. Båda är avfotograferade meningar från uppsprättade fönsterkuvert som hon har fått i sin brevlåda och omedelbart vill dela med mig.

Syrran får motsvarande bilder av mig. Med samma tidsintervall. Det är två år mellan den ena sorten, tre år mellan den andra. Den ena bilden ska, om allt är i sin ordning, återge följande mening: “Det finns inga tecken på cancer i dina bröst efter mammografin.” Den andra visar provsvaret från den gynekologiska undersökningen. Om allt är allright, ska det stå: “Inga tecken på cellförändringar hittades denna gång.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen