Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: "Vart är äldreomsorgen i Höganäs på väg?"

Signaturen "Den gamla tanten" reagerar på nedskärningar inom äldreomsorgen.

Inte sedan jag läste artikeln om åtstramningar inom äldreomsorgen i Höganäs har den lämnat mina tankar.
För fem år sedan dog min make efter en längre tids sjukdom. Den sista tiden hade vi ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) och även jag fick behandling för min kroniska lymfatiska leukemi.
Hela denna svåra tiden stöttades vi av hemtjänsten i Jonstorp, som alltid lika hjälpsamt tog hand om oss och även stöttade mig den närmsta tiden efter min makes död. Ni är guld värda!
Jag är så lyckligt lottad att jag har två söner med respektive och sex barnbarn, som alltid ställer upp för mig. Så jag har ingenting att klaga på.
Däremot känner jag stor empati för de äldre som inte har någon anhörig som kan stötta dem. De som inte har talan, eller ska vi säga inte har något att säga till om, inför de groteska förändringar som sker.
För dem är kanske hemtjänsten den enda mänskliga kontakt de har.
Jag hoppas verkligen uppsättning av kamera är och förblir frivilligt. Behövs tillsyn ska det ske av en mänsklig varelse!
Horribelt med städning var tredje vecka! Skulle ni, Ingemar Narheim (M) och övriga i nämnden, kunna stå ut med en toalett som bara städades så sällan? Gamla måste få ha det rent omkring sig och inte leva i misär! Detta är inte Fattigsverige!
Det var ju vänligt att ni kommer att hjälpa personer över 80 år att beställa mat. Maten ska levereras vid dörren och sedan då? Hur ska en äldre handikappad få in mat i kyl, frys och skåp?
Och som grädde på moset ska enligt förslag i socialnämnden inte längre de gamla få varm mat. Äldre behöver varm och näringsrik mat!
Det skryts ofta med att Höganäs är en välmående kommun. Med ovan planerade förändringar håller jag inte med.
Jag vet i alla fall vem jag ska rösta på och inte blir det på er som försämrar det för våra äldre.

Den gamla tanten

Läs också Städ var tredje vecka i Höganäs – och de äldre ska handla via internet
Gå till toppen