Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kullabor – här har ni 2010-talet i bilder!

Bilder når oss oavbrutet i en enda outsinlig ström. Under det gångna decenniet har tusentals bilder publicerats på HD:s Höganässida. Nu har redaktionen valt ut tio av dem. Helt utan anspråk på att de rättvist representerar vad som hänt.
Se vårt urval här:

Konstnären Lars Vilks.Bild: Britt-Mari Olsson
I december 2010 spränger självmordsbombaren Taimour Abdulwahab sig själv i bitar på Drottninggatan i Stockholm. Dessförinnan har han skickat ett ljudmeddelande till bland annat TT där det står klart att han inte är nöjd med Sveriges hållning till omstridde Lars Vilks och hans teckning av profeten Mohammed som rondellhunden. Det blir starten på att konstnären får ännu starkare personskydd. Samma år som självmordsattentatet i Stockholm utsätts också Vilks bostad utanför Nyhamnsläge för ett misslyckat brandbombsattentat, vilket två Landskronabröder döms för.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen