Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här hittar du näringslivets fem mäktigaste i NV-Skåne

Årets maktlista rymmer människor med olika former av inflytande över tillvaron i nordvästra Skåne. Här är näringslivets fem mäktigaste.

Här kan du läsa vilka som tar sig in på den stora maktlista - från plats 1-100.
Niklas Blonér och Ulrika Nordström.Bild: Tom Wall Sven-Erik Svensson

1. Niklas Blonér och Ulrika Nordström, centrumchef respektive marknadschef på Väla

Handeln är under omvälvande förändring, men Väla har lyckats navigera rätt. Köpcentrumet håller ställningen som landet bästa, framröstat till den positionen för elfte året i rad av den nordiska branschorganisationen.
Plats på den stora Maktlistan: 10.
Benny Thögersen.Bild: Björn Lilja

2. Benny Thögersen, vd Catena

Vår hunger efter varor från när och fjärran kräver mycket logistik. Catena står för en betydande del. Den börsnoterade koncernen bygger och hyr ut anläggningar i hela landet. Benny Thögersen har dessutom en vision om att omforma det stora stadskvarteret Hästhagen utmed Landskronavägen i Helsingborg.
Plats på den stora Maktlistan: 22.
Kenneth Nilsson.Bild: Sandra Henningsson

3. Kenneth Nilsson, vd Resurs Bank

Leder börsnoterad nischbank med bas i Helsingborg. Många kommer i kontakt med bankens betal- och finansieringslösningar när de handlar i butik. Utlåningen uppgår till en hög miljarder. Banken är dessutom en av de stora arbetsgivarna.
Plats på den stora Maktlistan: 23.
Ulrika Hallengren.Bild: Peter Westrup

4. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs fastigheter

Knutpunkten förvandlas till Helsingborg C och kontorshuset Prisma blir en profilbyggnad för både Oceanhamnen och Helsingborg. Bland hyresgästerna som ska flytta in finns Hetch, Helsingborgs nystartade teknikhub.
Plats på den stora Maktlistan: 24.
Karsten Deppert.Bild: Jenny Leyman

5. Karsten Deppert, entreprenör och innovatör

Står bland annat bakom det prisade och växande kontorskonceptet Mindpark och e-handelsparken E Commerce Park i Helsingborg. Har grundat flera bolag och gjort dem köttfria. Engagerar sig i stadens kulturliv, näringsliv och politik, medlem i Centerpartiet.
Plats på den stora Maktlistan: 28.
Gå till toppen