Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leif-Olle Lilja hade klaraste kristallkulan – vinnare i Ängelholmsquizet inför 2019

En klippanbo hade den klaraste kristallkulan när det gällde att förutspå vad som skulle hända i Ängelholm 2019. Leif-Olle Lilja var en av tre spågubbar med åtta av elva rätt, men han var närmast på utslagsfrågan.

Leif-Olle Lilja vann tidningens tipstävling om vad som skulle hända i Ängelholm 2019.Bild: Niklas Gustavsson
– Det var överraskande, säger Leif-Olle Lilja, som annars inte verkar så överraskad av vad som ska hända – men sin egen seger hade han tydligen inte förutspått.
Är du bra på Ängelholmskunskap eller bara bra på att gissa?
– Jag bor visserligen i Klippan, men vi har en sommarstuga i Vejbystrand så man är lite insatt i vad som händer runtikring, svarar Leif-Olle Lilja.
– Sen är jag med och sjunger i en kör i Ängelholm, så man träffar även lite folk där. Jag brukar för övrigt stå bredvid Johan Brinck, som ingår i redaktionskommittén för Ängelholmsboken, när vi sjunger i kören.
Och priset till vinnaren är som av en händelse den nyligen utkomna Ängelholmsboken 2019.
”Jag bor visserligen i Klippan, men vi har en sommarstuga i Vejbystrand så man är lite insatt i vad som händer runtikring”, säger Leif-Olle Lilja, vinnare i tidningens tipstävling om vad som skulle hända i Ängelholm 2019.Bild: Niklas Gustavsson
Det var för ett år sedan som tidningen ställde tolv frågor till läsarna om vad som skulle hända i Ängelholm under 2019. De handlade om allt från väder och volleyboll till stenar och skatter. Ett 60-tal personer deltog i tipstävlingen.
De frågor som flest hade rätt på var att Rögle BK skulle sluta på plats 7-10 (nia blev laget) I SHL säsongen 2018/2019, att Tullportsbron skulle vara stängd för gång- och cykeltrafik 0-7 dagar (noll blev det), att ingen minister i regeringen var bosatt i Ängelholm den 1 december och att kommunalskatten skulle bli oförändrad.
Svårast att förutspå var att valdeltagandet i Ängelholm i valet till Europaparlamentet skulle bli högre än förra valets 46,3 procent (det blev hela 54,7 procent) och att det inte skulle finnas några politiska vildar i fullmäktige den 1 december. På de två frågorna hade mer än hälften av deltagarna gissat fel.
Rätt svar på utslagsfrågan om hur många invånare Ängelholms kommun hade den 30 juni 2019 var 42 352 – 248 fler än året före.
Läs också Tävling: Vad händer i Ängelholm 2020?
Gå till toppen