Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera sprängda toaletter efter nyår

Offentliga toaletter på tre platser förstördes under nyårshelgen.

Så här såg det ut på toaletten vid Klitterhus på nyårsdagen.Bild: Erika Lennartsson Ängelholms intraprenad
Trasiga toalettstolar, skadat kakel och blöta golv mötte personalen på kommunens intraprenadavdelning efter nyårshelgen. Detta efter att någon eller några hade passat på att fira in det nya året genom att förstöra flera av kommunens toaletter.
– Det är verkligen jättetråkigt att man gör så här. Nu får vi beställa nya toalettstolar men det kommer nog att ta ett par veckor innan de kommer på plats, säger driftchef Erika Lennartsson.
Under vinterhalvåret hålls en toalett öppen vid Klitterhus, men inför nyårsdoppet så var personalen där för att öppna även de övriga för alla besökare som väntades.
– Det var då de upptäckte att den som normalt är öppen hade blivit sprängd. Jag vet inte hus de gör men det ser ut som om de har stoppat ner en raket i toalettstolen.
Även toaletten vid Hunnabadet drabbades av liknande skadegörelse och det är långt ifrån första gången det händer.
– Där spränger man ofta. Vi har försökt att byta till toalettstolar av stål men då har istället rören i golvet gått sönder, så det har blivit värre skador. Nu kör vi med keramikstolar igen, fortsätter Erika Lennartsson.
Två toaletter i Vejbystrand har också blivit förstörda. Där har man inte kunnat spränga toalettstolarna, däremot har man försökt att borra sig in genom låsen.
Gå till toppen