Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är beskeden om skadade Rögleduon

Rögles Niklas Hansson och Adam Edström väntas bli borta i en månad respektive tre till fyra veckor efter sina skadesmällar i Skånederbyt den 28 december.

Rögles Niklas Hansson lämnar isen efter sin skada mot Malmö den 28 december.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter Rögles seger mot Djurgården rapporterade HD-sporten att Rögleduon Niklas Hansson och Adam Edström såg ut att bli borta en längre tid. Backen och forwarden blev skadade i Skånederbyt mot Malmö och efter respektive undersökningar har nu en preliminär skadedom kommit.
Niklas Hansson blir borta i en månad och Adam Edström i tre till fyra veckor, skriver Rögle på sin webbplats.
– Jag vill betona att det är en preliminär prognos för båda. Niklas blir borta en månad och Adam tre till fyra veckor. Både Niklas och Adam ska träffa specialister inom kort för att fastställa den exakta omfattningen av deras respektive skador, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens webbplats.
Backen Craig Schira närmar sig comeback och kommer att träna för fullt under torsdagen och fredagen. Lagkaptenen Mattias Sjögren verkar dock inte vara aktuell för lördagens bortamatch mot Frölunda, då han ligger efter Craig Schira i sin rehabilitering.
Även Nick Sörensen och Éric Gélinas är skadade. Hampus Gustafsson, som fick en smäll mot Djurgården, är dock redo för träning och match.
Nästa vecka återvänder Nils Höglander och Dominik Bokk till Rögletruppen efter spel i junior-VM.
Rögle möter Frölunda borta på lördag. Till den matchen har man lånat in Kristianstads forward Johan Lundgren, som spelade två matcher med laget innan jul.
Gå till toppen