Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här hittar du sportens fem mäktigaste i NV-Skåne

Årets maktlista rymmer människor med olika former av inflytande över tillvaron i nordvästra Skåne. Här är sportvärldens mäktigaste.

Här kan du läsa vilka som tar sig in på den stora maktlista - från plats 1-100.
Cam Abbott och Chris Abbott.Bild: Britt-Mari Olsson Niklas Gustavsson

1. Cam och Chris Abbott, tränare respektive sportchef i Rögle

När brödraparet tog över det sportsliga ansvaret var Rögle en klubb i kris. Drygt två år senare är Rögle på väg att etablera sig som en av landets bästa hockeyklubbar. Klubben hade närmare åtta miljoner i eget kapital vid senaste bokslutet och går mot både SM-slutspel och ett nytt starkt resultat.
Plats på den stora Maktlistan: 13.
Krister Azelius.Bild: Britt-Mari Olsson

2. Krister Azelius, ordförande HIF

Advokaten tog över som ordförande när HIF låg i superettan 2017 och har varit med om att styra klubben tillbaka till allsvenskan. 2019 blev en turbulent resa med flera tränarbyten och stor spelaromsättning innan kontraktet till slut säkrades.
Plats på den stora Maktlistan: 14.
Caroline Seger.Bild: Peter Frennesson

3. Caroline Seger, fotbollsspelare

SM-guld med FC Rosengård, utsedd till årets mittfältare och lagkapten i landslaget, VM-brons med Sverige och vinnare av Diamantbollen – var det någon som trodde att 34-åringen från Gantofta var på väg att ta slut var 2019 ett bevis på raka motsatsen. En förebild för regionens unga spelare.
Plats på den stora Maktlistan: 17.
Maria Rooth.Bild: Ingemar D Kristiansen

4. Maria Rooth, hockeyprofil och föreläsare

Gjorde fyra OS som aktiv, efter karriären har hon fortsatt kämpa för damhockeyns utveckling. Bland annat reser hon runt och föreläser om vikten av jämställdhet och inkludering. Drygt 270 tjejer från hela världen kommer till hennes fulltecknade hockeyskola i sommar.
Plats på den stora Maktlistan: 39.
Sofia Arvidsson, Kim Olsson och Andreas Lilja.Bild: Göran Stenberg Rickard Dighammar

44. (ny) Andreas Lilja och Kim Olsson, delägare Padel crew, samt Sofia Arvidsson, sportchef Swedish padel open

Det råder padelfeber i nordvästra Skåne. Antalet anläggningar växer och i Helsingborg blir 23 banor 48 de närmaste månaderna. Padel crew var tidigt ute och är störst. Tennisproffset Sofia Arvidsson har hittat en ny karriär, som padelspelare och sportchef för en stortävling som lockade drygt 15 000 åskådare under fem dagar i Båstad.
Plats på den stora Maktlistan: 44.
Gå till toppen