Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-talang klar för allsvensk klubb

Jättetalangen Jacob Ondrejka är förlorad för Landskrona BoIS. Under fredagen presenterades 17-åringen som nyförvärv av allsvenska Elsborg.

Jacob Ondrejka.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
På Elfsborgs webbplats går att läsa att Jacob Ondrejka har skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig över säsongen 2022.
– Det känns väldigt bra – en dröm som har gått i uppfyllelse. Elfsborg är en klubb som spelar bra fotboll, har bra supportar och en fin arena, säger Jacob Ondrejka till Elfsborgs webbplats.
P17-landslagsspelaren, som har BK Landora som moderklubb, gjorde under sin seniordebutsäsong för Landskrona BoIS 23 matcher och noterades för ett mål och en assist.
– Inget jag hade trott själv innan det här året. Jag blev tillsagd att jag skulle upp till U19-laget inför året men sedan gick det väldigt fort. En, två träningar med A-laget så blev man kvar där uppe. Jag har vågat göra min grej, vågat utmana och skapat oreda i motståndarnas försvar, säger han.
Boråsklubben kommenterar sin värvning så här:
– Vi tror Jacob kommer att ta ytterligare kliv i vår miljö. Han har en driven karaktär, spelar med en intensitet i sitt press- och djupledsspel och är beredd att jobba hårt för IF Elfsborg, säger manager Jimmy Thelin.
– Att Jacob väljer oss i konkurrens med andra klubbar precis som Alexander Bernhardsson tidigare gjort känns väldigt bra, det innebär att vi har en verksamhet som attraherar de främsta talangerna i svensk fotboll, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Jacob Ondrejka

Född: 2 september 2002
Position: Mittfältare
Moderklubb: BK Landora
Tidigare klubbar: BK Landora, Landskrona BoIS
Gå till toppen