Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ljungbyhedspodden fortsätter

Tio avsnitt har det blivit 2019, och nu lägger Ljungbyhedstrion upp en plan för vårens avsnitt.

Marina Nezwal, Sita Menberg och Madeléne Herner vid den gamla godsterminalen vid busstationen, en byggnad som revs under hösten.Bild: Birgitta Johansson
Premiäravsnittet för superlokala Ljungbyhedspodden i våras är fortfarande det mest populära, med nästan 400 lyssnare. Men även sommarens podd om ”hemester” har lyssnats runt 200 gånger.
– Det är lite häftigt, faktiskt, säger Madeléne Herner.
Det var hon som tillsammans med Ljungbyhedsborna Marina Nezwal och Sita Menberg nappade på erbjudandet att lära sig göra radio tillsammans med radiojournalisterna Håkan Svensson och Roger Bengtsson. De trodde på podden som komplement till andra medier och som ett sätt att stärka lokal gemenskap och satte igång en pilotkurs i Ljungbyhed inom ramen för ett Leaderprojekt.
Under 2019 blev det alltså tio avsnitt med samtal, tips om arrangemang och intervjuer.
– Vi trodde inte att vi skulle hinna med så många. Från början kändes det lite konstigt att höra sig själv, men nu har man vant sig, säger Madeléne Herner.
Nu ska vännerna snart sätta sig och planera vårens poddar. Ämnen hämtar de från sin egen vardag, eller från tips de får. Kravet är att det på något sätt ska vara allmänintressant.
– Vi försöker hålla oss kort, men det är lite svårt! Runt 20-25 minuter blir det oftast, särskilt när vi gör intervjuer.
Ljungbyhedspodden finns på anchor.fm, på Ljungbyheds framtids hemsida och på Spotify.
Läs också Ny podd vill berätta om livet och människorna i Ljungbyhed
Läs också Lokalkändisar i Ljungbyhedspodden i höst
Gå till toppen