Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tungt för Kalla igen – men Andersson vidare

Charlotte Kalla får inte till det alls i årets Tour de Ski. 32-åringen var flera sekunder från att gå vidare från morgonens sprintkval. Däremot lyckades Ebba Andersson, som jagar en pallplats i touren, ta sig till kvartsfinal.

Charlotte Kalla hade inget lyckat sprintkval i italienska Val di Fiemme. Arkivbild.Bild: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT
Kalla var besviken och fåordig efter ännu en misslyckad dag i skidspåren. Hon slutade 36:a i sprintkvalet i italienska Val di Fiemme, nästan fyra sekunder från en plats bland de 30 som gick vidare. Upp till kvalets vinnare, amerikanskan Jessica Diggins, skiljde nästan 18 sekunder.
– Jag ger det jag har och det går inte fort, säger Charlotte Kalla till TT efter de 1,2 kilometerna.
– Jag får inte riktigt till tajmningen i vare sig diagonal eller stakning.
Kalla får nu fokusera på Tour de Skis avslutande masstart och klättringen uppför Alpe Cermis i morgon. Det är en sträcka som har en särskild plats hos Kalla; det var där hon fick sitt stora genombrott när hon vann Tour de Ski säsongen 2007–2008.
– Det är ett speciellt lopp med klättringen, så det är bara att tugga på. Det är en tävlingsdag kvar så det är bara att ge det man har. Men det är blandade känslor, det är otroligt jobbigt och det finns inget liknande under världscupturnén.
Övriga svenskor gick vidare till kvartsfinal, och av dem var Jonna Sundling allra bäst på en tredjeplats. Maja Dahlqvist var elva, Elina Rönnlund 22:a och Ebba Andersson 27:a.
För Andersson kan det ha varit särskilt viktigt att gå vidare då även hennes framförfarande konkurrenter i sammandraget – Andersson ligger femma inför lördagen – tog sig vidare.
Kvartsfinalerna inleds 11.25.
Gå till toppen