Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS lär inte värva ersättare till Ondrejka

Jacob Ondrejka har lämnat för Elfsborg, men Landskrona BoIS letar inte aktivt efter en ersättare.
– I dagsläget tror vi på det vi har, säger tränaren Billy Magnusson.

Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson.Bild: MATHILDA AHLBERG
I dagarna blev det officiellt att Jacob Ondrejka lämnar Landskrona BoIS i Ettan för Elfsborg i allsvenskan.
BoIS planerar inte att värva någon ersättare.
– Vi har 21 spelare under kontrakt och det känner jag mig rätt trygg med, säger tränaren Billy Magnusson.
Kevin Jensen, Linus Olsson, Nicklas Nielsen, Hampus Ferhm, Max Mårtensson och Robin Hofsö är alla alternativ för de tre forwardspositionerna som BoIS använder sig av i sitt 4–3–3-system.
– Man får inte heller glömma att både [Alexander] Tkacz och Dennis [Olofsson] inte är helt ovana vid att spela i en sån roll, säger Billy Magnusson.
Innan jul berättade Billy Magnusson att Max Olsson, senast i Åtvidaberg, fortsatt var aktuell för BoIS efter sitt provspel. Forwarden blev nyligen klar för Sylvia i Ettan norra och enligt Billy Magnusson har det inte tillkommit något namn i den potentiella värvningsleken.
Mycket talar för att det inte blir fler nyförvärv.
– I dagsläget tror vi på det vi har. Vi får utvärdera det när vi kommer en bit in i säsongen och framför allt också se om det finns något alternativ som vi tror kan passa in och ryms inom de ekonomiska ramarna, säger Billy Magnusson.
– Just nu har vi inte något konkret tänk kring någon ren ersättare. Man vet inte, det finns kanske någon ny Ondrejka i U19-laget som vi hittar.
BoIS tappar en talangfull spelare i Jacob Ondrejka, men Billy Magnusson väljer att se övergången från den ljusa sidan.
– Det är ruskigt roligt. Det är ett bevis på att både vi och Jacob gör saker rätt. Det har gått väldigt fort med hans utveckling, så blir det inte alltid, men det här är ett bevis på att man kan utvecklas i Landskrona. Det är positivt, säger han.
På torsdag samlas BoIS-truppen för årets första träning.
Gå till toppen