Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tredje raka förlusten för FCH

Efter en mycket tung inledning kom FCH visserligen in i matchen mot Pixbo, men var målmässigt aldrig helt nära. Det blev tredje raka förlusten.

Lagkaptenen Oliver Johansson var stark mot Pixbo, men det blev förlust för FCH.Bild: PETTER ARVIDSON
Svenska Superligan, FC Helsingborg-Pixbo: 2–5 (1–3, 1–1, 0–2).
Sett med blåsvartrandiga ögon var det första mötet mellan FCH och Pixbo säsongens sämsta insats och det andra säsongens bästa.
Det tredje och sista?
Inledningsvis hissades den ena efter den andra varningsflaggan för en utklassning. Pixbo, seriens näst målgladaste lag, satte ettan direkt, och tvåan och trean inom loppet av fjorton sekunder. Av matchen hade det då inte gått mer än nio minuter. I topplaget Pixbo visade såväl stjärnor som breddspelare klass.
Efter att den värsta Pixbo-pressen var över tog FCH-backen Joel von Reis en offensiv utflykt, och ett skott, och på målvaktsreturen fanns Max Wahlgren där framför två gånger om för en viktig reducering till 1–3.
Precis i slutet av den första perioden drog FCH:s forward Andreas Lindholm på sig en onödig utvisning efter en närkamp framför Pixbos mål. Den verkställdes i sista sekunden.
Är det något man ska undvika mot Pixbo är det just att spela med en man mindre. Seriens bästa lag i powerplay, man gör mål sju gånger av tio, gjorde som man brukar och hittade nätet. Martin Östholm till 1–4.
Målmässigt hände inte mer förrän i den andra periodens artonde minut. Kristoffer Fält hade allt oftare lämnat sin backplats och gått allt högre upp på planen, och när han fick en passning av Jonathan Nilsson bröt han in från högerkanten, nyttjade raka gatan och vinklade in 2–4.
När FCH mitt i den tredje perioden fick sitt andra tillfälle att spela fem mot fyra skapades en del. Max Wahlgren hade två luriga avslut från sin högerkant och Jonathan Nilsson avlossade ett tungt skott som Jon Hedlund räddade med axeln.
Åskådarna i IH fick se en match där lagen gärna prioriterade att gå framåt framför att sejfa och det blev därför ofta underhållande med mycket böljande fram och tillbaka-spel.
Med fyra minuter kvar plockade FCH ut målvakten Jonathan Edling, men Pixbo uppvisade en tajt och rätt stående femmannabox.
Två sekunder innan slutsignalen kom 2–5 i tom kasse och därmed blev det tredje raka förlusten för FCH.
Gå till toppen