Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Änglamakerskans öde i ny bok

En ryslig historia om Hilda Nilsson som tog livet av åtta fosterbarn men också om henne som offer i en tid då barn och kvinnor for illa. Kristian Graah Hagelbäck har skrivit en bok om änglamakerskan på Bruksgatan.

Historien om änglamakerskan på Bruksgatan fängslade Kristian Graah-Hagelbäck som nu har skrivit en bok om henne.Bild: Sven-Erik Svensson
För två år sedan funderade Kristian Graah Hagelbäck på något ämne som kunde vara intressant för ett föredrag som han var ombedd att hålla. Samtidigt var det 100 år sedan som änglamakerskan Hilda Nilsson hittades död i sin cell på Citadellet i Landskrona. Tidigare samma år hade hon blivit dömd till döden för att ha tagit livet av åtta barn som hon tagit in som fosterbarn. Även om Hilda Nilssons öde uppmärksammats tidigare så kände Kristian Graah Hagelbäck att han hade hittat sitt ämne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen