Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många brev och kort försvunna – postades i Höganäs innan jul

Minst ett par hundra brev och kort som postats i Höganäs i december har försvunnit. Jennifer Nicklasson lade 30 stycken bröllopstackkort på brevlådan, inget av dem har kommit fram.

Jennifer Nicklasson är en av de som drabbats av att försändelser försvunnit efter att de lagts på Postnords brevlådor i Höganäs. Hon postade i december cirka 30 bröllopstackkort och kombinerade det med en julhälsning. Här med dottern Ellinor Nicklasson.Bild: Anders Malmberg
Trots att digitala julhälsningar sprids i ofantliga mängder på nätet läggs det fortfarande julkort och brev i Postnords brevlådor. Men många som postade något i Höganäs i december har märkt att det inte kommit fram.
– Det känns ju jättetråkigt. Vi har lagt ner tid, energi och pengar på kort som bara försvinner, säger Jennifer Nicklasson, en av de drabbade.
Innan jul postade hon cirka 30 tackkort på brevlådan vid Ica kvantum. De var adresserade till gästerna på hennes och makens bröllop i somras. Kuverten hade vanliga frimärken på sig.
– Det var en kombinerad julhälsning och tack för bröllopet, tillsammans med en önskan om ett fantastiskt nytt år.
På Höganäs anslagstavla på Facebook berättar många om försändelser de postat i Höganäs och som inte kommit fram. Det är minst 20 drabbade och tillsammans är de av med ett par hundra brev och kort.
Det är i brevlådor vid Ica kvantum, City gross och Bogrens på Storgatan som de försvunna breven och julkorten har postats i.Bild: Anders Malmberg
Brevlådor i olika delar av Höganäs är använda, så som de på Ica kvantum, City gross och Bogrens. Jennifer Nicklasson har försökt anmäla de försvunna bröllopstackkorten på Postnords hemsida.
– Jag fick ingen bekräftelse på att anmälan kommit in så jag funderar på att ringa också. Antingen är hemsidan överbelastad på något sätt eller så funkar det bara inte, säger hon.
Jennifer Nicklasson väntade länge och hoppades att tackkorten skulle komma fram efter helgerna. När de inte gjorde det la hon upp kortet på Facebook för att berätta för bröllopsgästerna hur det låg till. Hon funderar också på att skicka nya kort.
– Då får jag göra om alltihopa. Jag kan ju inte skicka samma design igen och önska folk god jul och gott nytt år. Det blir jättetokigt.
Jennifer Nicklasson postade 30 brev med bröllopstackkort i december. Inget har kommit fram.Bild: Anders Malmberg
Hon har själv bara varit med om brev som försvunnit en gång tidigare. Det var två av inbjudningskorten till bröllopet.
– Det är så som släktfejder kan starta.
Nu funderar hon på vad som kan ha hänt med alla försändelser som postades i december, men inte kommit fram.
– Det är jättekonstigt alltihop. Men det är kanske någon som snott postsäckar och varit ute efter julklappar. Som varit sugen på att se om någon skickat presentkort.
Tidningen har frågat Postnord vad som hänt, de ska återkomma med svar.
Gå till toppen