Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Avspärrat nattetid i resecentrum i slutet på januari

Knutpunktens förvandling mot Helsingborg C har nått nära halvvägs. När tak ska gjutas i slutet på månaden kommer upp- och nergångarna till tågspåren inne på resecentrum vara stängda under nattetid.

Öppningen i taket ovanför biljettautomaterna ska gjutas igen för att skapa en tydligare stationsdel.Bild: Britt-Mari Olsson
Öppningen i taket till plan ett ovanför Skånetrafikens biljettautomater ska gjutas igen. Därför spärras området kring resecentrum av under vecka fyra mellan klockan 23 och 05 på nätterna. Det innebär också att ner- och uppgångarna till tågspåren inne på resecentrum kommer vara stängda dessa tider, men hissarna kan man ta som vanligt.
– Det är ju en stor avstängning så därför har vi lagt den nattetid, det är inte jättemycket folk där då. Sen kommer vi både ha skyltar och människor på plats som kan förklara och hänvisa, säger Peter Siroky
, förvaltare på Wihlborgs.
Han berättar att stora betongelement ska lyftas under arbetet, men om läget är akut och någon måste gå någonstans inom avspärrningarna kan personalen gå med så länge inget lyfts just då.
Arbetet med förvandlingen av Knutpunkten har gått halvvägs, i slutet på året ska det vara klart om allt går som det ska.
– Det här gör att det blir en tydlig stationsdel, medan restaurang- och kontorsavdelningen lever sitt eget liv sen i framtiden, säger Peter Siroky.
Gå till toppen