Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump: Börjar förhandla fas 2-avtal omgående

USA:s president Donald Trump är allt närmare ett första handelsavtal med Kinas president Xi Jinping. Och förhandlingar om fas 2 bör inledas "omedelbart", anser Trump. Arkivbild.Bild: Susan Walsh/AP/TT
Kina har bekräftat att landet är på väg att ta första steget mot en handelsfred med USA. Landets vice premiärminister Liu He åker till Washington den 13–15 januari för att skriva på ett fas 1-avtal, meddelar Kinas handelsdepartement.
President Donald Trump, som tidigare utlovat att USA ska underteckna avtalet den 15 januari, sade i ett tal att han vill börja förhandla om ett fas 2-avtal ”omedelbart”, vilket bör innebära så snart fas 1-avtalet undertecknats. Han sade också att han vill avvakta med att slutföra den andra delen till efter det amerikanska presidentvalet i höst.
Gå till toppen