Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brandstationen i Klippan byggs ut med moduler

Den nya organisationen med heltidsbrandmän i Söderåsens räddningsförbund kräver större lokaler. Nu är det bestämt att Klippans brandstation byggs ut med moduler.

Söderåsens räddningstjänst, som är ett förbund för Klippan och Åstorp, har länge kämpat med att rekrytera deltidspersonal till sin styrka och när man sa nej till att ingå i ett större förbund behövde man göra om organisationen.
Det resulterade i att man från och med i höst blir 51 deltidsanställda och 25 heltidsanställda inom den gemensamma räddningstjänsten, jämfört med 60 deltidare respektive 10 heltidare som man har idag.
Förändringen innebär också att det behövs mer plats på brandstationerna och kanske framförallt på Klippans station på Torggatan.
– Det här är en fråga som kom upp lite hastigt. Vi måste nu ha provisoriska lokaler och veta hur vi ska göra i framtiden. Vi har beslutat att köpa in fem moduler som dockas till befintliga brandstationen för att möjliggöra övernattning, säger Hans-Bertil Sinclair (M), kommunstyrelsens ordförande och förste vice ordförande i räddningsnämnden.
Beslutet fattades i kommunstyrelsen i januari och modulerna som kommunen köper in kostar ungefär 500 000 kronor. På sikt måste det också till ett mer långsiktigt beslut, menar Hans-Bertil Sinclair.
– Vår räddningsstation i Klippan är byggd under en period då det i huvudsak var bränder man pratade om. Idag handlar mer än 50 procent om räddningsinsatser i trafik. Så den ligger lite tokigt där inne, säger han.
Var en eventuellt ny brandstation ska ligga får experter uttala sig om, tycker Hans-Bertil Sinclair men menar att ett beslut i frågan bör fattas inom en femårsperiod.
Gå till toppen