Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musik, militärer och medeltid hos Torekovs föreläsningsförening i vår

Så skilda ämnen som primadonnor, diplomati, medeltid, Skottland samt bilder och toner från Skåne ryms under våren hos Torekovs föreläsningsförening.

Elisabeth Assarson-Marsh föreläser om primadonnor när Torekovs föreläsningsförening drar igång vårterminen.Bild: Tom Wall
Torekovs föreläsningsförening startar vårterminen söndagen den 19 januari klockan 18.30 i Torekovs församlingshem.
Då berättar Elisabeth Assarson-Marsh från Ljungbyhed om primadonnor. Sång, musik och lättsamt berättande utlovas om kända primadonnor i form av både kvinnor och män. Det handlar om Ernst Rolf, Karl Gerhard, Sarah Leander, Tutta Rolf samt Git Gay med flera.
Söndagen den 2 februari klockan 18.30 finns Mats Andersson från Förslöv på plats i Hovs församlingshem. Hans föreläsning handlar om hur det är att vara officer i diplomatins tjänst. Mats Andersson berättar om sin tid som försvarsattaché i Tyskland, Österrike och Polen. Det blir en inblick i historia, politik, kulturella möten, livet på en ambassad och minnesvärda händelser.
Anders Ödman föreläser den 16 februari om nordvästra Skåne under tidig medeltid.Bild: Lars Brundin
Till Västra Karups församlingshem kommer söndagen den 16 februari klockan 18.30 Anders Ödman som är docent vid Lunds universitet. Han kommer att berätta om nordvästra Skåne under tidig medeltid med domkyrkobygge, makt, nyodling och kolonisation.
Den 1 mars klockan 18.30 är det Lars Påhlson från Vinslöv som i Förslövs församlingshem berättar om storslagna Skottland med Edinburgh Tattoo.
Sista sammankomsten för vårterminen är i Hovs församlingshem dit Christer Hjalmarsson från Munka Ljungby kommer söndagen den 15 mars klockan 18.30. Då väntar bilder och toner från Skåne. Det kommer att handla om kända och okända visförfattare. Efter föreläsningen håller föreningen sitt årsmöte.
Terminskort kostar 100 kronor och enstaka föreläsningar 30 kronor.
Gå till toppen