Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nöjestipsen för årets fattigaste månad

Som alltid är början på januari mager när det gäller utbudet av nöje och kultur. Men varför inte göra ett besök på gamla brandstationen på Gåsebäck och ta del av lite lokalt kulturliv till ingen kostnad alls.

Therese Jarmo och Calle Nordahl håller på att fixa inför Gåsebäcks vinterfest på lördag den 11 januari.Bild: Stefan Lindqvist

Vinterfest i januarimörkret

Konst, musik, ljus- och ljudinstallationer, eldjönglörer, skattjakt. Det är några av inslagen när Gåsebäcks vinterfest arrangeras för att hylla årets fattigaste månad och kickstarta det glada 20-talet. Dessutom ett bra tillfälle att se vad som är på gång vid en av stans fräckaste kultursatsningar.
Gåsebäcks brandstation, lördag klockan 15-23.

Nya artister på scen

Din chans att synas är ett evenemang i RumEtt på Dunkers som bjuder på nya och unga artister. Bella kommer att framföra två låtar, Alice gör en cover medan Colombine ska spela klassiska stycken på fiol och sedan kör hårdrocksbandet Pure Addiction några egna låtar.
Dunkers kulturhus, fredag klockan 18.
Bild från ett av måndagsjammen i Toldkammeret förra året.Bild: Johnny Kolstrup

Måndagsjam i Helsingör

Visserligen inget som händer i helgen, men väl på måndag kväll. Toldkammeret i Helsingör har under hösten haft välbesöka jamkvällar och nu startar man 2020 med en ny konsertkväll där man kan ta med instrumentet eller helt enkelt bara sitta ned och njuta av musiken. Det är fritt inträde.
Toldkammeret, måndag från klockan 19.

Ful ankunge i nyskriven version

Alla känner väl till H.C. Andersens klassiska berättelse. I helgen kan den ses i en ny version skriven av Jan-Erik Sääf och framförd av skådespelaren Pernilla Nydesjö och Helsingborgs symfoniorkester.
Helsingborgs konserthus, lördag klockan 15.
Engelholmsrevyn 2020.Bild: Sven-Erik Svensson

Engelholmrevyn rullar på

”Är dessa 30 musikladdade sång- dans- och sketchnummer begripliga för alla? Ja, det är de. Och även när poängen sitter löst blir det inte poänglöst under drygt två timmar”, skrev HD:s recensent Göran Holmquist efter premiären. Spelas fram till 15 februari.
Revyteatern, fredag klockan 19.30, lördag 15.30 och 19.30.
Nadja Bournonville.Bild: Erik Melkersson

Utställning om spionfaster

Den unga svenska fotografen Nadja Bournonville berättar i fotoutställningen ”Intercepted” om sin gammelfaster Eva de Bournonville, som under första världskriget sökte lättförtjänta pengar genom att tjänstgöra som spion i London för tyskarna.
Landskrona Foto - Tyghuset, fredag och lördag klockan 12-17.
Gå till toppen