Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rasmus Jönsson återvänder till HIF

Rasmus Jönsson vänder hem från Thailand och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Helsingborgs IF.

Rasmus Jönsson.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
HIF fortsätter att rusta inför årets allsvenska premiär. Under fredagen blev det klart att 29-årige Rasmus Jönsson återvänder. 29-åringen har tecknat ett tvåårsårsavtal. Jönsson motiverar beslutet så här på HIF:s webbplats:
– Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF. Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen. Även om jag alltid vill komma hem är det viktigt för mig att ha en tränare som tror på mig och vill ha mig för mina kvalitéer. Jag kände att jag hade ett bra snack med Olof och ser verkligen framemot att få börja jobba med honom.
– Även om det inte var officiellt igår fick jag många bra, sköna besked från supportrar. Jag tror också att de vet att jag brinner lika mycket för klubben som de gör. Det är väl sånt som betyder lite extra.
Rasmus Jönsson kom till HIF år 2002 och skrev A-lagskontrakt sex år senare. Efter att ha vunnit ett SM-guld, ett supercupguld och ett cupguld lämnade han klubben för att inleda sin utlandskarriär i tyska VfL Wolfsburg.
Sommaren 2018 återvände Jönsson till HIF och var med om att ta upp HIF i allsvenskan. För drygt ett år sedan skrev han nytt kontrakt, men lämnade sedan i somras för ett äventyr i Thailand. Efter tretton matcher och ett mål där är det nu klart att han sluter cirkeln i HIF.
– Jag har haft en bra dialog med Rasmus under en längre tid och det känns väldigt roligt att få välkomna honom hem till HIF, säger HIF:s tränare Olof Mellberg till klubbens webbplats.
Rasmus Jönsson kommer att träna med HIF under fredagen.
Gå till toppen