Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Runt 70 fler lägenheter i Perstorps kommunala bostadsbolag

I veckan blev det klart att Perstorps bostäder köper en ny fastighet i kommunen. Totalt handlar det om runt 70 lägenheter. I samband med köpet kommer kommunen också att rusta upp omgivningarna.

Vid Tjäderstigen, precis vid Centralskolan, har Perstorps bostäder nyligen köpt en ny fastighet, Jägaren 1. Byggnaden innehåller runt 70 lägenheter och det kommunala bolaget köpte den av Hepa fastigheter AB.
– Det är ett strategiskt läge för oss, vi äger fastigheten bredvid, säger Henry Roos, vd för Perstorps bostäder.
Han beskriver det som en stor affär men för de som söker bostad i kommunen gör det ingen skillnad eftersom det redan bor människor i husen.
– Det innebär en väsentlig ökning för oss, vi utökar vårt bestånd med ungefär 20 procent, säger Henry Roos.
Köpet är en del i en större satsning som kommunen är i startgroparna för. Med hjälp av bidrag från Boverket satsas totalt 6,5 miljoner på området som omgärdar den nyinköpta fastigheten. Bland annat ska det bli en lekplats på baksidan och bättre belysning.
Dessutom ska gång- och cykelvägen under Oderljungavägen rustas upp och likaså miljön utanför idrottshallen.
Gå till toppen