Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gottfridsson fick gåshud i EM-starten

Premiären är avklarad. Med en storseger dessutom, 34–21 mot Schweiz. Då kan svenska EM-nerver förhoppningsvis bli lugnare. – Alla premiärer är alltid lite nervösa, säger lagkaptenen Jim Gottfridsson efter fredagens seger.

Det kittlade i magen – före matchen. Men sedan fick Jim Gottfridsson gåshud på bänken av den svenska publikens engagemang i den lyckade EM-premiären. Två mål hann lagkaptenen med när han ledde Sverige till 34–21 mot Schweiz.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Efter att Niclas Ekberg tackat nej till landslaget har spelmotorn Jim Gottfridsson tagit över som lagkapten. Hans mästerskapspremiär, inför mer än 11 600 åskådare i Scandinavium, blev något att minnas. Det var ett gult, hejande hav på läktarna.
– Man vill tacka varenda individ som var här i dag. En fantastisk känsla! Nationalsången, när målen gick, när de sjunger med …
Lagkaptenen hann njuta av upplevelsen.
– Det var faktiskt gåshud. Jag visade Max Darj på bänken att jag hade gåshud. Man längtar redan fram till söndag, säger Jim Gottfridsson efter den lyckade EM-starten.
Han var kanske inte direkt nervös i förväg. Men snudd på.
– Det kittlade lite i magen, som det brukar göra, säger Gottfridsson.
När matchen rullade i gång tog Sverige snart kommandot.
– Jag tycker vi gör det riktigt, riktigt bra. Vi står upp bra i försvarsspelet i första halvlek. Andreas Palicka gör många fantastiska räddningar. Vi dödar deras sju-mot-sex, beskriver Jim Gottfridsson.
Sverige ledde med 20–13 efter första halvlek. Efter paus var avståndet i stort sett detsamma ett tag, innan det blågula hemmalandslaget till slut drog ifrån till en seger med 13 måls marginal.
– Vi håller ett bekvämt avstånd och låter alla vara med i matchen, framhåller Jim Gottfridsson.
På söndag fortsätter EM för Sverige med match mot Slovenien, där Ljubomir Vranjes är förbundskapten.
Fakta

Sverige i EM

Gruppspel, Göteborg:

10 januari: Schweiz, seger med 34–21.

12 januari: Slovenien.

14 januari: Polen.

Eventuellt mellanrunda, Malmö:

Matcher 17, 19, 21 och 22 januari.

Motståndare väntas bli bland andra Danmark och Norge.

Eveventuellt medaljmatcher, Stockholm:

Semifinal 24 januari, bronsmatch 25 eller final 26 januari.

Gå till toppen